Soita

+358-44-916 9860

Lähetä viesti

paivi.suutari (at) lemmatravel.fi

Lempeän matkailun lifestyle-blogi

Kevätkauden lempeät retket

Kategoriat: Hyvinvointi
Posted 2018-01-11

LemMan kevään 2018 lempeät retket johdattelevat kävijänsä menneisiin aikakausiin. Toukokuussa ekoillaan ja vegeillään, ja kesän aloittaa retki kartanonrouvaa tapaamaan Wiurilaan. Tuusulasta lähteville retkille voit osallistua yksin tai ystävien kanssa. Retket sisältävät nostalgiaa, yllätyksiä, yhdessäoloa - ja ripauksen suomalaista glamouria. 


 

TOUKOKUU

Ke 16.5. Ekoillen ja vegeillen Malmgårdissa ja Porvoossa

Tällä retkellä yhdistyy kaksi LemMan olemassaolon peruspilaria: luonnonmukaisuus ja vegematkailu. 

Bussimatkalla Tuusulasta Malmgårdin kartanoon kuulet kasvisruokapainotteisen sekasyöjän kokemuksia vegematkailusta Euroopassa. Mitä iloa kasvisruokapäivästä tai -viikosta lomamatkalla voi saada? Mistä löydät parhaat kasvisruokaa tarjoavat ravintolat, olitpa sitten Pärnussa tai Pariisissa? Vinkit ovat lempeitä ja kaukana fanaattisuudesta.

Ensimmäinen vierailukohteemme Malmgårdin kartano on erikoistunut luonnonmukaiseen viljelyyn ja luomutuotteiden jalostamiseen.

Tutustumme Creutzin kreivillisen suvun omistuksessa olevaan kartanoon, jonka 1880-luvulta peräisin oleva päärakennus on F.A. Sjöströmin suunnittelema. Kartanon pitkät perinteet ulottuvat aina 1600-luvulle saakka.

Kuulemme kartanon historian lisäksi myös luonnonmukaisesta viljelystä ja vierailemme kartanopuodissa. Siellä sinulla on mahdollisuus tehdä ekologisia elintarvikeostoksia, tai vaikkapa ostaa maisteltavaksi kartanon perinneviljoista tuotettuja pienpanimo-oluita.

Malmgårdista jatkamme retkipäivää PorvooseenSiellä nautimme ensimmäiseksi kasvislounaan itse tehdyn luomuleivän kera Fredrikan Lähteen kasvisravintola Ani’s Caféssa. Fredrikan lähde on ekologinen hyvän olon talo, joka "henkii elämän pieniä iloja". Kuulostaa siis siltä kuin kyseessä olisi Jokelan Hyvän Olon Aseman isoveli tai -sisko.

Lounaan jälkeen tapaamme paikallisoppaamme ja tutustumme Porvoon tuomiokirkkoon. Sieltä kävelemme Vanhalle raatihuoneentorille, jonka jälkeen voit tutustua puolentoista tunnin ajan Vanhaan Porvooseen omien mielenkiinnonkohteidesti mukaisesti. Halutessasi voit liittyä matkanjohtajan seuraan, joka näyttää lähistöltä pari lempeään matkailuun soveltuvaa puotia ja kahvilaa.

Porvoo 1890-luvulla, kuva K.E. Ståhlberg, Museovirasto

Paluumatka Keravan ja Hyrylän kautta Jokelaan sujuu päivän kokemuksia vierustoverin kanssa sulatellen. Kuulet myös lempeitä otteita teksteistä, joissa kuvataan menneen ajan matkailua Porvoossa.

Alustava retkiaikataulu: Ke 16.5. lähtö Jokelan Hyvän Olon Asemalta klo 8.30, Hyrylän linja-autoasemalta klo 9.00 ja Keravan asemalta klo 9.15. Paluu Keravan ja Hyrylän kautta Jokelaan klo 17.15-18.30. Kysy mahdollisuutta lähteä mukaan myös Mäntsälästä.

Retken hinta: 90 € / hlö

Hintaan sisältyy: tutustuminen Malmgårdin kartanoon ja ostosmahdollisuus kartanopuodissa, kasvislounas Ani's Caféssa, opastettu kaupunkikierros Porvoossa, tutustuminen Porvoon tuomiokirkkoon, kuljetus tilausajobussilla matkaohjelman mukaisesti, matkaohjelman mukaiset sisäänpääsymaksut ja opastus sekä LemMa Travel Housen matkanjohtajan palvelut koko retken ajan.

Huomioitavaa: Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää. Malmgårdin kartanoon on portaita, ja kierroksella vieraillaan myös yläkerrassa, jonne portaat.

Retken vastuullinen järjestäjä: Kartanomatkat

Varaukset ja lisätiedot: LemMa Travel House / Päivi Suutari, paivi.suutari[at]lemmatravel.fi tai 044-916 9860. Varaukset 25.4. mennessä.

KESÄKUU

La 9.6. Kartanonrouvan seurassa Wiurilassa

Tervetuloa avaamaan kesä tyylikkäästi kartanonrouvan seurassa Wiurilan kartanossa. Nappaa lierihattu päähäsi ja heittäydy mukaan tunnelmaan!

Bussimatkalla Tuusulasta Saloon kuulet aristokraattien suosimista eurooppalaisista lomakohteista, joissa vielä nykyisinkin on aistittavissa menneen ajan arvokkuus ja historian havina. Voit sulkea silmäsi ja kuvitella itsesi 1800-luvun lopun kylpyläelämään Keski-Eurooppaan, tai nauttimaan aurinkokylvyistä Ranskan Rivieralle.

Wiurila on ollut Armfeltin suvun omistuksessa vuodesta 1787. Saavuttuamme perille nautimme ensin kiireettömästi Armfeltin buffet-menun aistikkaista antimista. Sen jälkeen on vuorossa kiehtova kartanokierros, joka tarjoaa aikamatkan Suomen historiaan ja Wiurilan kartanon menneisyyteen. Poikkeuksellisesti myös kartanon yksityistilojen ovia avataan meille. Oppaanamme niissä on itse kartanonrouva Anne Marie Aminoff.

Kartanonrouva johdattelee meidät Armfelt-suvun menneisyyteen. Näemme sukumuotokuvia ja aatelisvaakunoita, alkuperäisiä kartanon huonekaluja ja muuta esineistöä. Carl Ludwig Engelin piirtämässä talousrakennuksessa tutustut Wiurilan hevosvaunu- ja kotimuseoon, jossa on esillä ainutlaatuista esineistöä päärakennuksesta. Käyt myös sepän pajassa ja puuverstaassa. 

Kuva Marjut Jokinen

Kierroksen jälkeen voit tehdä ostoksia Wiurila Shopissa, josta löydät sisustustavaroita ja käyttöesineitä. Tavaraostosten sijaan voit myös hemmotella itseäsi ja läheisiäsi Salut365 Gourmet Shopin antimilla: laadukkaiden ruokatuotteiden valikoimassa on monia ekologisia ja paikallisia tuotteita.

Kotimatkaan otamme vauhtia läheisestä Design Hillistä, jossa voit omakustanteisesti nauttia kahvihetkestä tai tutustua paikan myymälöihin. Takaisin Tuusulaan palaamme alkuillasta - aristokraattisen arvokkaasti ajellen.

Alustava retkiaikataulu: La 9.6., lähtö Jokelasta klo 9.15 ja Hyrylästä klo 9.45. Paluu noin klo 18.15-18.45. Kysy mahdollisuutta lähteä mukaan myös Mäntsälästä.

Retken hinta: 99 € / hlö

Hintaan sisältyy: ruokailu kartanon ravintolassa, tutustuminen Wiurilan yksityiskartanoon, kartanon kotimuseoon ja hevosvaunumuseoon kartanon omien edustajien johdolla, ostosmahdollisuus Wiurila Shopissa ja Design Hillissä Halikossa, kuljetus tilausajobussilla ja sisäänpääsymaksut matkaohjelman mukaisesti sekä LemMa Travel Housen matkanjohtajan palvelut koko retken ajan.

Huomioitavaa: Retken toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää. Kartanon yläkertaan kuljetaan portaita, ei hissiä.

Retken vastuullinen järjestäjä: Kartanomatkat

Varaukset ja lisätiedot: LemMa Travel House / Päivi Suutari, paivi.suutari[at]lemmatravel.fi, puh. 044-916 9860. Retkivaraukset viimeistään 18.5. mennessä.

Retkistä huomioitavaa

  • Ylläolevat retket on mahdollista toteuttaa yksilöllisesti omalle ryhmällesi, soita Päiville ja pyydä tarjous! Lisää ideoita löydät LemMan matkashowroomista.
  • Pidätämme oikeuden korvata matkanjohtaja toisella henkilöllä sairaustapauksissa.
  • Vältäthän retkillä voimakkaita hajusteita, kiitos. Yhteistyölläsi tuemme matkailun esteettömyyttä.