Soita

+358-44-916 9860

Lähetä viesti

paivi.suutari (at) lemmatravel.fi

Lempeän matkailun lifestyle-blogi

Matkamuistelo: Läsnäoloa ja matkailun iloa ikääntyneille

Kategoriat: Hyvinvointi
Posted 2017-02-22

Jollekin maailman kauneus kiteytyy metsäretkeen lapsuuden Karjalassa. Mieleen nousee kuva retken jälkeen nautitusta mustikkamaidosta kotituvassa.

Jollekin toiselle matkustaminen on merkinnyt ennakkoluulottomia lentomatkoja Espanjaan, tai rahtilaivalla seilaamista maailman myrskyisillä merillä.

Mutta joskus matkustus loppuu.

Terveys ei enää anna lupaa pakata reppua tai matkalaukkua, lähteä metsäpolulle tai lentokentälle. Matkailun aikakausi on tullut päätökseen.

Terveys on matkustusasiakirjoista tärkein

Olin taannoin erään läheiseni luona sairaalassa. Koko siihenastisen elämänsä aktiivisesti matkustaneella läheiselläni oli mielessään parantumisen lisäksi vain yksi toive: kunpa vielä kerran pääsisi matkustamaan, sinne kauas tuttuun maahan. Sinne, jossa on tullut käytyä ensimmäisen kerran jo nuorena tyttönä vuosikymmeniä sitten. 

Sillä sairaalan valkoisella osastolla minulla syntyi ajatus Matkamuistelosta. Hetkestä, jolloin hän, joka ei enää pääse matkalle, saa kuitenkin tehdä matkan mielessään. Voi muistella vanhaa tai ottaa vastaan uutta, kukin toiveidensa mukaan. Valokuvia, runoja, matkatarinoita. Lempeää läsnäoloa ja matkailusta keskustelun mukanaan tuomaa iloa. Sitä haluan tuottaa ikäihmisille ja muille, jotka eivät enää voi matkustaa.

Läheiseni kuntoutui, pääsi pois sairaalasta ja vielä kerran käymään itselleen rakkaaksi tulleessa maassa. Vieläkin liikutun, kun mietin hänen valmistautumistaan unelmiensa matkaan. Hänen toiveensa toteutui.

Matkamuistelo palauttaa mieleen matkailun ilon

Matkamuistelo-palvelu tuo matkan ikääntyneen läheisesi kotiin tai palvelutaloon Etelä-Tuusulassa, Keravalla ja Järvenpäässä. 

Näin se toimii:

Matkamuistelo-hetki kestää 45 min. Matkamuistelossa keskustellaan läheisesi kanssa matkustamisesta ja matkailun aiheuttamasta ilosta. Tehdään mielikuvamatka läheisesi suosikkimatkakohteeseen ja muistellaan menneitä matkoja. Apuna voidaan käyttää esimerkiksi valokuvia, karttoja, ajatelmia ja runoja. Matkamuistelokohde voi olla myös läheisesi entinen asuinpaikka.

Kuvat Pixabay

Matkamuistelo-palvelun tuottaa matkailualan ammattilainen ja matkailuopettaja, jolla on myös kokemusta omaishoidosta ja kommunikoinnista mm. afaattisten ja muistisairaiden henkilöiden kanssa. LemMan eettisyysperiaatteiden mukaisesti palvelu tuotetaan yksilöllisesti ja läheistäsi kuunnellen. 

Matkamuistelo - lempeä tapa tehdä matka ilman matkustamista. 


Kerron mielelläni lisää Matkamuistelo-palvelusta, jota tarjoan myös palvelutaloille, kunnille ja yhdistyksille. Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous. Tavoitat minut sähköpostitse paivi.suutari[at]lemmatravel.fi, yhteydenottolomakkeella tai soittamalla 046-630 1265. Ellen pääse vastaamaan, soitan pian takaisin.